Welcome to
Mod The Sims
Online: 1534
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 33 (Who?), Viewed: 1006 times.
Search this Thread
Old 27th Dec 2020, 1:25 AM #26
Disil07
Original Poster

Lab Assistant

Join Date: Nov 2020
Posts: 59


Umm okay so I disabled reset stuck sim on Overwatch, but when I click the notification, my camera moving to a family (Goth or Alto). But I dont see any people stuck. I'm playing Sunset Valley with ellacharmed world foxes, and I dont have gardening things in my house.
Old 27th Dec 2020, 3:46 AM #27
nitromon
Mad Poster

Join Date: Jun 2009
Posts: 6,244
Thanks: 758 in 31 Posts
10 Achievements


hmm only thing i can think of is if you have NRAAS errortrap to keep it clean.

Also, what "big" mods are you using?

Sanity is overrated.

Nitromon is a type of Pokemon encountered in the Pokemon Nitrome Version series.

There. Mystery solved.
Old 27th Dec 2020, 2:05 PM #28
Disil07
Original Poster

Lab Assistant

Join Date: Nov 2020
Posts: 59


I have almost all NRaas mods, including Errortrap and "fix" mods, that will fix some buggy interaction in game. I also have mod that make TS3 more "realistic", like longer eating time, etc. I dont have any CC, only custom worlds.

Maybe I should reset the game by deleting TS3 folder on documents? Or maybe I must do clean install?
Last edited by Disil07 : 27th Dec 2020 at 2:08 PM. Reason: Added some description
Old 27th Dec 2020, 10:00 PM #29
nitromon
Mad Poster

Join Date: Jun 2009
Posts: 6,244
Thanks: 758 in 31 Posts
10 Achievements


you can rename the TS3 user folder in documents and let it create a new one to test.

Sanity is overrated.

Nitromon is a type of Pokemon encountered in the Pokemon Nitrome Version series.

There. Mystery solved.
Old 29th Dec 2020, 2:50 AM #30
Disil07
Original Poster

Lab Assistant

Join Date: Nov 2020
Posts: 59


I decided to uninstall TS3 and its EP. Now I reinstall it but just using base game and generations. I only install NRaas mods. Its look better for 1 week sim days.
Old 31st Dec 2020, 12:04 AM #31
Disil07
Original Poster

Lab Assistant

Join Date: Nov 2020
Posts: 59


Update: it seems nothing lags when i play TS3 with generations, ambitions, and seasons. I think the reason why its lag is because either pets or supernatural. What EP is the most heavy/laggy when installed?
Old 31st Dec 2020, 3:03 AM #32
nitromon
Mad Poster

Join Date: Jun 2009
Posts: 6,244
Thanks: 758 in 31 Posts
10 Achievements


pets will lag because they have different routing than sims. hmm... island paradise lag the most because it introduces water travel. i don't have supernatural.

Sanity is overrated.

Nitromon is a type of Pokemon encountered in the Pokemon Nitrome Version series.

There. Mystery solved.
Old 31st Dec 2020, 11:38 AM #33
Disil07
Original Poster

Lab Assistant

Join Date: Nov 2020
Posts: 59


Oh I see. I wont install Pets EP now. Supernatural spawn zombies every full moon, so it does add lag. Island paradise, hmm I dont interested so much with the content. Imma try install another EP one by one and see if the EP causing lags.
Old 14th Jan 2021, 1:58 AM #34
Disil07
Original Poster

Lab Assistant

Join Date: Nov 2020
Posts: 59


Some people said that patch can make your game laggier. Can i play with no patch and install mod?
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.