Welcome to
Mod The Sims
Online: 1439
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
 Replies: 3 (Who?), Viewed: 3358 times.
Search this Thread
Old 22nd Oct 2013, 3:43 PM DefaultCan I Play Sims 2? #1
xHellcat
Original Poster

Test Subject

Join Date: Jul 2011
Posts: 18


Can I play sims 2 & like 5/6 expansions with these specs?
Windows Vista, Intel (R) Core (TM) 2 Duo CPU T6400 (2.00 GHz), 2GB RAM , Mobile Intel (R) 4 Series Express Chipset
Old 22nd Oct 2013, 3:53 PM #2
ajaxsirius
Scholar

Join Date: Mar 2010
Posts: 1,122
1 Achievements


I don't think so. The computer doesn't have a dedicated video card.
Old 3rd Nov 2013, 6:54 PM #3
marmbite12
Test Subject

Join Date: Sep 2011
Posts: 39
Thanks: 42 in 1 Posts
3 Achievements


You might be able to. Sims 2 does not require that high graphics. You have enough ram as it only needs 512mb and your proccessor is fast enough. I would need more information about the graphics card to be able to tell you.
Old 3rd Nov 2013, 7:16 PM #4
Nysha
Née whiterider



Join Date: Jul 2005
Posts: 19,757
Thanks: 45765 in 114 Posts
37 Achievements

View My Journal


You can play the basegame and the earlier EPs, but your computer will struggle with mid/later EPs (which require a lot more than 512MB RAM! ). Do you have the option of installing some extra RAM and maybe a graphics card?

What I lack in decorum, I make up for with an absence of tact.
 


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.