Welcome to
Mod The Sims
Online: 1137
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 311 (Who?), Viewed: 420374 times.
Search this Thread
Old 14th Apr 2020, 8:30 PM #301
Badwebdiver
Test Subject

Join Date: Apr 2020
Posts: 4


Quote:
Originally Posted by mistress_overlord
Hello,

I have no idea if this message will be seen, but I tried following the instructions multiple times and testing the game with the nointro package in my mods/packages folder and it doesn't appear to be working? In my TSM folder, there is nothing called game/bin so maybe this is what is wrong? Mine looks like: documents/electronic arts/the sims medieval/currentgame.tsm, installedworlds, saves, thumbnails, caspartcache,compositorcache,deviceconfig.log,options.ini,simscompositorcache, TSMLOGS.xml

If anyone still plays TSM, sees this and knows how to fix it, please get back to me as soon as you can

Thanks!


You're in the My Document section of your computer. You need to be in the game files section (usually found under program files or program files (62).)
Old 24th Jun 2020, 5:20 PM #302
qveen_layjah
Test Subject

Join Date: Jul 2016
Posts: 4


I know this is an old thread, but could someone help me i think i did everything right yet none of the mods are working.
Screenshots
Click image for larger version

Name:  screen.png
Views: 0
Size:  259.4 KB  
Old 30th Sep 2020, 2:10 AM #303
eatfoodeatfood
Test Subject

Join Date: Sep 2020
Posts: 1


Quote:
Originally Posted by qveen_layjah
I know this is an old thread, but could someone help me i think i did everything right yet none of the mods are working.

Same boat as you. Did you figure it out?
Old 30th Sep 2020, 4:41 AM #304
AstridLEstrange
Test Subject

Join Date: Sep 2020
Posts: 1


SO I FIGURED IT OUT!
I am a Windows 10 user in 2020 and was having the WORST TIME getting this to work for me! It seriously took me two days to figure it out!

My Problem: I had my mods/packages in my Programs(x86) [where it was installed], this was correct. My resource file was in Programs(x86)/the sims medieval, this was correct. My game crashed any time I tried to load it up, and I could tell my mods were not working because my intro was still playing before the load crash.

My Solution: In my mods/packages, I noticed I had two debug packages which I thought might be a problem. I tried each one in the file at a time, and tried to start and my game, which crashed both times during start up. SO, I ended up taking both out and put all my hairs and rugs and stuff back in and EVERYTHING WORKED FINE! So the debug files (both and individually) were not necessary and why it was not working.

I REALLY HOPE THIS HELPS YOU!
Best of luck, and much butt length custom content hair to you!
Old 30th Sep 2020, 9:32 AM #305
peachsnapple
Test Subject

Join Date: Apr 2011
Posts: 3


I have Windows 10 - 2020 and I can't get any of the Mods to install. I have been going crazy for several days. I tried watching some of the video's and they just made me more crazy. I would like to know how to get the Mods to install via Launcher.
Old 15th Oct 2020, 3:49 PM #306
Kasp
Test Subject

Join Date: Jun 2009
Posts: 6


Quote:
Originally Posted by mistress_overlord
Hello,

I have no idea if this message will be seen, but I tried following the instructions multiple times and testing the game with the nointro package in my mods/packages folder and it doesn't appear to be working? In my TSM folder, there is nothing called game/bin so maybe this is what is wrong? Mine looks like: documents/electronic arts/the sims medieval/currentgame.tsm, installedworlds, saves, thumbnails, caspartcache,compositorcache,deviceconfig.log,options.ini,simscompositorcache, TSMLOGS.xml

If anyone still plays TSM, sees this and knows how to fix it, please get back to me as soon as you can

Thanks!


I'm aware you already got a response (and that haven't been here in a while) but I'd like to use this opportunity to help future technologically-impaired simmers such as myself:
Right click your desktop The Sims Medieval shortcut > properties > Open file location
It will take you DIRECTLY into your desired Game/Bin folder where the d3dx9_31.dll file belongs.
Old 24th Oct 2020, 1:21 AM #307
yeontan
Test Subject

Join Date: Mar 2018
Posts: 2


Hello, I'm running on windows 10, I hope someone is still checking this thread
A few months back I was able to use mods in the sims medieval however out of the blue once my monarch died I was unable to create a new one as cas wouldn't open no matter how many times I clicked the create a new monarch. I since uninstalled TSM and reinstalled it, I set up my folders exactly as I had before using the tutorial at the beginning of the thread, I have all the necessary files in the correct places however none of my cc or mods show up in the game. I only have about 8 files and I have redownloaded them all multiple times after repairing and uninstalling/reinstalling my game.
Does anyone have any idea of what I could try to get them to show up?
Old 26th Oct 2020, 1:01 AM #308
lexylu
Lab Assistant

Join Date: Nov 2009
Posts: 206
Thanks: 1616 in 7 Posts
7 Achievements


Quote:
Originally Posted by yeontan
I have all the necessary files in the correct places however none of my cc or mods show up in the game.


Can you list what files you mean and give the exact folder paths? It's hard to help without any details.
Old 30th Oct 2020, 1:50 AM #309
yeontan
Test Subject

Join Date: Mar 2018
Posts: 2


Quote:
Originally Posted by lexylu
Can you list what files you mean and give the exact folder paths? It's hard to help without any details.

I have the resource.cfg file in the programfiles(x86)/origingames/thesimsmedieval and then the d3dx9_31.dll file in programfiles(x86)/origingames/thesimsmedieval/game/bin, all my mods are in the mods/packages file in the same directory. The only mods I have are the editincas mod, some eyelashes with sliders and three items of cc clothing. I honestly can't figure out what I'm doing wrong as I've been able to get these exact mods working only a few months ago.
Old 3rd Nov 2020, 10:57 PM #310
Nyvielz
Test Subject

Join Date: Nov 2014
Posts: 14


I put the resource.cfg and the Mods carpet in this direction:
C:\Program Files (x86)\The Sims Medieval Ultimate Edition\The Sims Medieval\GameData\Shared\Packages


And the d3dx9_31.dll file in this direction:
C:\Program Files (x86)\The Sims Medieval Ultimate Edition\The Sims Medieval\Game\Bin
Old 11th Nov 2020, 8:04 AM
Paola3
This message has been deleted by Paola3. Reason: I think I figured it out
Old 2nd Dec 2020, 9:15 PM #311
ai haibara
Test Subject

Join Date: Dec 2010
Posts: 25


Hi, I've followed the instructions on the first page, but as soon as I place mods in the packages file I get stuck at the first loading screen when I start the game. The loading bar loads up till a point and then doesn't move no matter how long I leave it. I have Pirates and Nobles installed so I imagine that my game is patched
Old 3rd Dec 2020, 11:37 PM #312
ai haibara
Test Subject

Join Date: Dec 2010
Posts: 25


Double posting to say that I tried what Nyvielz did and my game is now finally running and I can use the debug cheats. Bad news is none of the mods are showing up in game. I've read and reread the mod threads of the mods I've downloaded and I still can't figure out where have I mucked up this time. I'll update if by some miracle I figure this out by myself, though I doubt it. Help would be much appreciated.
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.