Welcome to
Mod The Sims
Online: 1343
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 8 (Who?), Viewed: 1015 times.
Search this Thread
Old 10th May 2020, 4:08 PM DefaultHole in Floor #1
MurderPrincessK
Original Poster

Forum Resident

Join Date: Oct 2009
Posts: 835
Thanks: 1093 in 10 Posts
7 Achievements


As you can see in the attached picture I have a hole in the second story floor of my house and I can not get it to close.
I can't place anything under the hole

I have tried:
Placing stairs
Placing a ladder
Using a column
demo-ing the floor and redoing it.
Checking with Buydebug if something was hidden in the way.

I am not even able to place anything under it with MoveObjects on, though I can place things on top of the hole.
Any suggestions?
Screenshots
Click image for larger version

Name:  Screenshot-12.jpg
Views: 0
Size:  723.4 KB  

Wren-der Simblr // Sim Art // Pictures // Downloads // Random Nonsensical Rambling
Follow Friendly
Old 10th May 2020, 4:32 PM #2
zoe22
Trainee Moderator

Join Date: Aug 2014
Posts: 321
Thanks: 987 in 7 Posts
12 Achievements


Maybe try levelling it out with constrainfloorelevation false?
Edit: actually I'm guessing that wouldn't work if deleting a redoing the floor didn't work.

It's almost as if the game thinks there is a ladder there...
Perhaps resetting the lot with master controller, or saving it and re placing it down might do the trick?
Old 10th May 2020, 5:29 PM #3
MurderPrincessK
Original Poster

Forum Resident

Join Date: Oct 2009
Posts: 835
Thanks: 1093 in 10 Posts
7 Achievements


I have saved and replaced the lot, but that didn't work either.
I will try resetting in game later.

Wren-der Simblr // Sim Art // Pictures // Downloads // Random Nonsensical Rambling
Follow Friendly
Old 10th May 2020, 6:35 PM #4
Volvenom
dodgy builder

Join Date: Oct 2007
Posts: 5,549
Thanks: 6565 in 80 Posts
17 Achievements

View My Journal


Some worlds has had reports if twisted lots. Can you place the lot in a different world to fix the issue?
Old 10th May 2020, 9:36 PM #5
fascisthater
Site Helper

Join Date: Sep 2014
Posts: 545
Thanks: 401 in 17 Posts
9 Achievements


You might try leveling the ground underneath the whole lot with CFE false(turn back to true when done) cause if the lot wasn't perfectly flat to begin with it sometimes causes build issues. If you saved a lot with an uneven ground, it would still be on uneven ground when you placed the save one on the new lot.
Old 11th May 2020, 11:53 AM #6
MurderPrincessK
Original Poster

Forum Resident

Join Date: Oct 2009
Posts: 835
Thanks: 1093 in 10 Posts
7 Achievements


Gah, after basically demolishing everything, dont worry I had it saved to bin, I was able to find a floor tile that had sunk into the ceiling of the first floor and was not visible from above.
So no more hole in the floor.

Thanks for the suggestions.

Wren-der Simblr // Sim Art // Pictures // Downloads // Random Nonsensical Rambling
Follow Friendly
Old 11th May 2020, 1:36 PM #7
enable_llamas
Instructor

Join Date: Aug 2014
Posts: 470
Thanks: 2664 in 64 Posts
12 Achievements


Glad you solved it, for future reference you can get rid of it if you place stairs - from the level below to the level with the hole. Just make sure the hole is somewhere in the middle of the stairs' footprint and it forces it to regenerate the grid. You can delete them afterwards.
Old 11th May 2020, 3:19 PM #8
MurderPrincessK
Original Poster

Forum Resident

Join Date: Oct 2009
Posts: 835
Thanks: 1093 in 10 Posts
7 Achievements


No, it wasn't a game tile, it was a specialty cc tile. I believe it was mirrored, and I'm not even sure how it got on that lot.
I had tried placing stairs and it kept saying something was in the way.
But we live to build another day.

Wren-der Simblr // Sim Art // Pictures // Downloads // Random Nonsensical Rambling
Follow Friendly
Old 11th May 2020, 11:17 PM #9
enable_llamas
Instructor

Join Date: Aug 2014
Posts: 470
Thanks: 2664 in 64 Posts
12 Achievements


Huh that's really weird things are always finding new and exciting ways to break. Good thing you managed to get rid of it.
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.