Welcome to
Mod The Sims
Online: 1435
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 59 (Who?), Viewed: 71374 times.
Search this Thread
Old 8th Jul 2005, 3:17 PM DefaultTutorial: Changing the Main Menu Screenshot for Custom Neighborhoods #1
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


For those people who admire spending their time to make a custom neighborhood and make it grow into an empire, but hate the blank screenshot this is for you. Credits to Delphy and MTS2 for making this site, Quaxi for making SimPE, and all the modders and creators here for making the site a success.

1. We can't do any change without a screenshot. First, go into The Sims 2 and take the screenshot. This is the screenshot I will use:

2. Now, you must go into your Storytelling folder (My Documents\EA Games\Storytelling) and copy the screenshot you just took.

3. After that, go to your Neighborhoods folder (My Documents\EA Games\Neighborhoods) and go to the neighborhood folder of choice.

4. Paste the screenshot you took in the neighborhood folder.

5. Now, open it in Paint. I used Paint for this tutorial because all Windows computers have it.


6. Go to ‘File…/Save As’ and click on the neighborhood menu screenshot.

7. When you press ‘Save’, you will get a warning message. Press ‘Yes’.


8. Now, go into The Sims 2 and you will see your new image in the main menu! You are done!


Note: It took me a long time to write this. Please post feedback.

UPDATED: A PDF is now here. Just download the rar file named Tut1.


If you use this tutorial, please support development of BV items and click the tiny thank you button. It is the MTS2 way of donating.
Screenshots
Click image for larger version

Name:  picture1.JPG
Views: 684
Size:  25.3 KB   Click image for larger version

Name:  picture2.JPG
Views: 658
Size:  67.1 KB   Click image for larger version

Name:  picture3.JPG
Views: 660
Size:  38.7 KB   Click image for larger version

Name:  picture4.JPG
Views: 656
Size:  25.5 KB   Click image for larger version

Name:  picture5.JPG
Views: 790
Size:  12.5 KB   Click image for larger version

Name:  picture6.JPG
Views: 643
Size:  35.1 KB   Click image for larger version

Name:  picture7.JPG
Views: 789
Size:  16.8 KB   Click image for larger version

Name:  picture8.JPG
Views: 772
Size:  14.5 KB   Click image for larger version

Name:  picture9.JPG
Views: 774
Size:  55.1 KB  
Download - please read all instructions before downloading any files!
File Type: rar Tut1.rar (228.9 KB, 398 downloads) - View custom content
Last edited by Numenor : 26th Jun 2006 at 8:51 AM. Reason: Fixed missing in-text images
228 users say thanks for this.
[ Click here to view a longer list ]
Old 8th Jul 2005, 3:37 PM #2
dlm0421
Test Subject

Join Date: Mar 2005
Posts: 20


Thank you. I was getting kind of tired of the default image.
Old 8th Jul 2005, 3:41 PM #3
kitler
Test Subject

Join Date: Jan 2005
Posts: 27


i, for one, appreciate this very much! i HAVE spent a lot of time creating an empire, and it's such a bummer to have that blank neighborhood shot MOCKING me every time i run the game.

the only thing i might suggest...in the way of the tutorial, is to tell people how to take a screenshot. i would assume that most people who have even managed to make their way to this site would probably already know, but...you never know.
otherwise, it's very simple and it's easy to follow the directions! the diagrams are helpful and it's good that you included a shot of the warning message. well done!



kit.
Old 8th Jul 2005, 3:48 PM #4
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


Quote:
Originally Posted by kitler
it's such a bummer to have that blank neighborhood shot MOCKING me every time i run the game.

the only thing i might suggest...in the way of the tutorial, is to tell people how to take a screenshot.


kit.


Quote:
Originally Posted by kitler
the only thing i might suggest...in the way of the tutorial, is to tell people how to take a screenshot.

Sure, I'll update this tut in a bit, it's justr that my fingers are tired.
Old 8th Jul 2005, 4:18 PM #5
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


If this can be moved to the Tutorials section, it would be greatly appreciated.
Old 8th Jul 2005, 4:30 PM #6
caz100
Lab Assistant

Join Date: May 2005
Posts: 134
Thanks: 989 in 5 Posts
8 Achievements


CHeers Cheers Cheers. I knew how to change the other picture when you click on the neighborhood but not this one. Thanks Mod_BV
Old 8th Jul 2005, 4:33 PM #7
caz100
Lab Assistant

Join Date: May 2005
Posts: 134
Thanks: 989 in 5 Posts
8 Achievements


I meant to ask this but does anyone know how to make a moving pic like the 3 default neighborhoods.
I checked and I think it has something to do with the file that is a REIA file cause my custom neighborhood does not have that
Old 8th Jul 2005, 4:49 PM #8
Apannepeh
Test Subject

Join Date: Jul 2005
Posts: 24


Thanks so much !
I´ve been looking for this!
Old 8th Jul 2005, 5:00 PM #9
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


Quote:
Originally Posted by caz100
I meant to ask this but does anyone know how to make a moving pic like the 3 default neighborhoods.
I checked and I think it has something to do with the file that is a REIA file cause my custom neighborhood does not have that

Yes, but I don't know how to make a REIA file.
Old 9th Jul 2005, 1:29 PM #10
caz100
Lab Assistant

Join Date: May 2005
Posts: 134
Thanks: 989 in 5 Posts
8 Achievements


Well I searched up REIA but all I came across was Real Estate Investment Analysis, so I guess we can't get a moving pic. well at least with this tutorial we can change the empty starting pic. Thanks again
Last edited by caz100 : 9th Jul 2005 at 1:35 PM.
Old 9th Jul 2005, 11:43 PM #11
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


Same here, Caz.
Old 10th Jul 2005, 2:06 AM #12
caz100
Lab Assistant

Join Date: May 2005
Posts: 134
Thanks: 989 in 5 Posts
8 Achievements


Mod_bv it is definetly the reia file that makes the moving picture.

I wrote it here: Link...........

it is somewhere near the end. It has 3 pics attached to it.

How do you do that quote box thing cause that would be a lot simplier.
I can mesh but I can't do html (weird isn't it)
Old 10th Jul 2005, 2:32 AM #13
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


Use BBCode.
Old 10th Jul 2005, 12:48 PM #14
caz100
Lab Assistant

Join Date: May 2005
Posts: 134
Thanks: 989 in 5 Posts
8 Achievements


I am going to sound even more stupid but what exactly do I type in before and after the text
Old 10th Jul 2005, 1:06 PM #15
Frotsydino
Test Subject

Join Date: Jun 2005
Posts: 8


thanx sooo mush for this. I was looking for how to do this the other day and now I know.
Old 10th Jul 2005, 1:23 PM #16
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


The QUOTE tag. Type in [(whatever tag)](your text)[/(whatever tag)]
Old 10th Jul 2005, 1:25 PM #17
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


And for this, we are using the QUOTE tag. Put the word QUOTE in between the [ ]. Then write the quote. When you finish the quote, type the same thing, with a slash between [ ] SO the end looks like [/ ]
Old 10th Jul 2005, 10:21 PM #18
caz100
Lab Assistant

Join Date: May 2005
Posts: 134
Thanks: 989 in 5 Posts
8 Achievements


Thanks will try out now

To Quote myself

Quote:
Cheers Cheers Cheers. I knew how to change the other picture when you click on the neighborhood but not this one. Thanks Mod_BV
Old 10th Jul 2005, 10:23 PM #19
caz100
Lab Assistant

Join Date: May 2005
Posts: 134
Thanks: 989 in 5 Posts
8 Achievements


Yeah................It worked. Cheers Mod_bv.
Old 11th Jul 2005, 1:27 AM #20
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


Please click the "Thank You" button instead fo posting the word "Thanks!"
Old 14th Jul 2005, 10:46 PM #21
therpgqueen
Lab Assistant

Join Date: Jul 2005
Posts: 47
Thanks: 66 in 2 Posts
2 Achievements


Thank you SO SO SOOO MUCH! The default custom neighbourhood screens are so dull and uninteresting-looking. You are awesome!
Old 30th Jul 2005, 3:32 PM #22
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


If somebody could make this file into a Word Document, I would appreciate it. I don't have Word on the computer I am using.
Old 30th Jul 2005, 4:37 PM #23
Rct2mad
Field Researcher

Join Date: Mar 2005
Posts: 226
Thanks: 190 in 3 Posts
4 Achievements


Why don't you just use Adobe?
Old 30th Jul 2005, 5:41 PM
mod_bv
This message has been deleted by mod_bv. Reason: no longer needed
Old 1st Aug 2005, 2:45 PM #24
mod_bv
Original Poster

Inventor

Join Date: May 2005
Posts: 1,109
Thanks: 697 in 10 Posts
8 Achievements


UPDATED! A PDF is now here! Just download Tut1.RAR
Old 5th Aug 2005, 9:22 AM #25
happygolucky
Field Researcher

Join Date: Jan 2005
Posts: 289
Thanks: 5330 in 26 Posts
13 Achievements


Thanks so much for this tutorial! I found the perfect terrain I want to use for a themed neighborhood. I downloaded it from here... But it didn't come with a neighborhood screenshot at all.. and I didn't have the slightest idea of how to make one. So I hope this works for me too.. even though I'm not replacing a screenshot. But just adding one.
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.