Welcome to
Mod The Sims
Online: 1850
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 3 (Who?), Viewed: 1252 times.
Search this Thread
Old 16th Feb 2019, 9:45 PM Default[solved] Extending Max # Of floors #1
thisfatfunnylife
Original Poster

Lab Assistant

Join Date: Aug 2017
Posts: 115
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life
1 Achievements


Hey I'm trying to build a 4 level house but I have a basement and I raised the foundation so I'm guessing those might/must count as floors because I read that the max number is 5. I already tried setHighestAllowedLevel 16 but it's not letting me add a roof or anything ontop to close it off. Tips? Suggestions? Thanks so much in advance!
Last edited by thisfatfunnylife : 17th Feb 2019 at 1:59 AM.
Old 16th Feb 2019, 10:06 PM #2
mdsb759
Alchemist

Join Date: May 2010
Posts: 2,644
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life


from my understanding, anything under a foundation/deck is counted as one floor.

about the cheat, placing a dormer in the highest floor might help. then after the grid squares appear, you may undo that action.
adding that cheat to a certain CHEAT file (I think userstartup.cheat) might be another help.
Old 16th Feb 2019, 10:32 PM #3
thisfatfunnylife
Original Poster

Lab Assistant

Join Date: Aug 2017
Posts: 115
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life
1 Achievements


Adding a dormer totally worked thank you so much! :D
Old 18th Feb 2019, 4:28 PM #4
iCad
Undead Molten Llama

Join Date: Aug 2008
Posts: 5,461
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life
Thanks: 61424 in 101 Posts
27 Achievements

View My Journal


I see you've marked this as solved, but I thought I'd add:

1) The cheat has to be entered in neighborhood view.
2) There can't be anything on the current highest allowed level before you enter the cheat. So, you may need to remove anything you've built on the top floor of your building before the cheat will work.
3) If you build a lot, it's best to put the cheat your userstartup. Just set it at a high number that you'd never actually use, and then you never have to worry about the issue and you can build as tall as you want...Well, within reason. There IS that pesky limit to the number of wall tiles that can be on a lot. Which I've actually run up against when I've used a ton of dummy levels.

I'm mostly found on (and mostly upload to) Tumblr these days because, alas, there are only 24 hours in a day.
Muh Simblr! | An index of my downloads on Tumblr.
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.