Welcome to
Mod The Sims
Online: 2318
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 12532 (Who?), Viewed: 269713 times.
Search this Thread
Old Today, 8:35 AM #12526
Rosawyn
Theorist

Join Date: Feb 2005
Posts: 2,309
Thanks: 40 in 3 Posts
2 Achievements


I've had wants for massage tables and green energy sources display properly in my game. I thought the blank ones were supposed to be due to a mod conflict or something.
Old Today, 8:43 AM #12527
ihatemandatoryregister
Mad Poster

Join Date: Sep 2014
Posts: 5,239
Thanks: 159 in 15 Posts
5 Achievements


Could be. I think Squinge's LTW hack can break it.

I'm secretly a Bulbasaur.

My memory is poor, so please take anything I say with a grain of salt. | Looking for SimWardrobe's mods? | Or Dizzy's? | Faiuwle/rufio's too! | smorbie1's Chris Hatch archives
Old Today, 9:56 AM #12528
Essa
Theorist

Join Date: Jan 1970
Posts: 2,137
2 Achievements


Quote:
Originally Posted by maxon
Where did you put the translation in the file (in the TXT lists)? Was it in the French section or did you make a translation of the whole career and the file you have is meant to be in French first. Ah - how to explain? @Essa

How are you editing the file - directly (thus editing the TXT lists) or using Bidou's career creator plug in? And what language is your game normally installed in?

@maxon
My game is installed in French.
I didn't use Bidou's career for the editing.
I'm doing it by export the lang file in SimPE (it's named english.txt), then replace the text in English by French using Notepad++, then rename the file french.txt and import it in Simpe. I then fixed typos in SimPE if needed.



Commit and save.

Quote:
Originally Posted by he.mf.bg
Is this something I should be worried about?



Mootilda's HoodChecker didn't pick up anything weird.

@he.mf.bg
I have those since I recently installed a reduced LTW mod (not Squinge's one).
Old Today, 12:42 PM #12529
maxon
The Great AntiJen



Join Date: Nov 2004
Posts: 11,586
Thanks: 7629 in 42 Posts
24 Achievements


Quote:
Originally Posted by Essa
@maxon
My game is installed in French.
I'm doing it by export the lang file in SimPE (it's named english.txt), then replace the text in English by French using Notepad++, then rename the file french.txt and import it in Simpe. I then fixed typos in SimPE if needed.

I think this might be it if I'm understanding you properly. You replaced the English text in the english.txt file but your game is installed in French - correct? The thing is because of your language setting (French) what the game will do is use french.txt not english.txt when you play. To get around this, put the career into English for ALL languages by pressing the Default lang only button (picture) - make sure it's your translation in the window when you do. What this does is use the english.txt version for every language in your installation and wipes the rest.

Although ummmm - maybe your default language is French? oooo I dunno about that because I've never dealt with any other installation than an English one. My advice is to try it but make back ups. You know there's a career chance card tester you can access through Debug Mode?
Screenshots
Click image for larger version

Name:  EditingCareers2.jpg
Views: 0
Size:  207.2 KB  

Polgannon: Who Murdered Blaise Penhaligan?
(3rd ed. neighbourhood now available with corrections). Poll: http://strawpoll.me/6689876

Polls: length of neighbourhood play: http://www.strawpoll.me/10908815 & http://www.strawpoll.me/10908842

Thread for yakking about making TS2 stuff
Old Today, 12:58 PM #12530
Essa
Theorist

Join Date: Jan 1970
Posts: 2,137
2 Achievements


@maxon

Quote:
You replaced the English text in the english.txt file but your game is installed in French - correct?

Yes and I changed the name of the file in french.txt

Default language is French.

Quote:
You know there's a career chance card tester you can access through Debug Mode?

I didn't know that. I'll give it a try asap.
Old Today, 1:07 PM #12531
maxon
The Great AntiJen



Join Date: Nov 2004
Posts: 11,586
Thanks: 7629 in 42 Posts
24 Achievements


I'm pretty sure your solution is going to be use the default lang only button but take care you get the right 'default' language. I'm a bit uncertain with your game being installed in French so can't give you a definitive answer there.

Polgannon: Who Murdered Blaise Penhaligan?
(3rd ed. neighbourhood now available with corrections). Poll: http://strawpoll.me/6689876

Polls: length of neighbourhood play: http://www.strawpoll.me/10908815 & http://www.strawpoll.me/10908842

Thread for yakking about making TS2 stuff
Old Today, 1:13 PM #12532
Chris Hatch
Field Researcher

Join Date: Dec 2005
Posts: 277


That's not a problem, I keep SimPE setup to use English (UK) as default but it still 'knows' to set English (US) as Default when clearing all except default because that is the only language used for texts that don't display in game like animations etc.

There is no need to rename the English.txt to French.txt, just import the English.txt to the French language.
Old Today, 1:30 PM #12533
Essa
Theorist

Join Date: Jan 1970
Posts: 2,137
2 Achievements


Thank you both for your answers and your help.
@Chris Hatch
@maxon

I used the career chance card tester and the texts are fine.
My sim got demoted because of a hobby chance card. I didn't even know this could happen. I truly thought it was a career chance card.

Now I just need to found out why I can't build a barn roof.
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.