Welcome to
Mod The Sims
Online: 1442
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 57 (Who?), Viewed: 27704 times.
Search this Thread
Old 22nd Aug 2014, 5:53 PM #51
Phaenoh
Original Poster

Doing all the things, and *mostly* not failing.



Join Date: Apr 2007
Posts: 5,604
Thanks: 123992 in 204 Posts
55 Achievements

View My Journal


I'm always glad when someone wants to add to the research! Thank you for taking the time to document how to deal with non-default skins. I'll be including a link to your post from the main tut.
Old 14th Mar 2017, 1:00 AM #52
Boosterbear
Test Subject

Join Date: Aug 2014
Posts: 17
Thanks: 10 in 1 Posts
2 Achievements


I'm very sorry for the necromancy on this post, but I didn't want to ask technical questions about the skins on the other post, where we were advised not to. I have a fairly simple question, and I'm sorry if it sounds stupid.

Would skins made using this
http://modthesims.info/t/203339
Tutorial work with your correlated skins, or does it have to be a default replacement skin?
Old 14th Mar 2017, 8:17 PM #53
Phaenoh
Original Poster

Doing all the things, and *mostly* not failing.



Join Date: Apr 2007
Posts: 5,604
Thanks: 123992 in 204 Posts
55 Achievements

View My Journal


Lol, necro is also not bad on tutorials. Else we'd have to be constantly rewriting our tutorials for newcomers!

Yes, you can use any skin including ones made with that tutorial. In the end you will be transferring all the image files into my template package, so as long as they have textures, it doesn't matter what type of package they are in.
Old 18th Jun 2017, 12:29 AM #54
Jaz/Nim/17
Test Subject

Join Date: Nov 2013
Posts: 36


I'm kinda a noob at this, but I followed your tutorial to the letter to make my own set of 16. Most of them came out nicely, but for some reason the brown-hair skins don't seem to show up? This may be my computer, as I downloaded another set to test them and came up with the same result. All the hairs change the skins, but the browns have stayed completely as Maxis had them. Is there some way to force my computer to recognize these?

Edit: Actually, it may be just the S4 brown that's acting up. The others seem to be working fine now. Any idea where I went wrong?
Last edited by Jaz/Nim/17 : 18th Jun 2017 at 5:19 AM.
Old 18th Jun 2017, 6:21 AM #55
Phaenoh
Original Poster

Doing all the things, and *mostly* not failing.



Join Date: Apr 2007
Posts: 5,604
Thanks: 123992 in 204 Posts
55 Achievements

View My Journal


Where does it not show up, on a live sim, in CAS, or in Bodyshop? If it is just that one acting weird, I'd look at that one's package closely first. It might be that you just forgot to hit commit when you changed a texture so the change didn't stick.
Old 18th Jun 2017, 8:28 PM #56
Jaz/Nim/17
Test Subject

Join Date: Nov 2013
Posts: 36


Quote:
Originally Posted by Phaenoh
Where does it not show up, on a live sim, in CAS, or in Bodyshop? If it is just that one acting weird, I'd look at that one's package closely first. It might be that you just forgot to hit commit when you changed a texture so the change didn't stick.


All of the above. The S4 Brown skin just doesn't seem to show up at all - in game, in CAS, or in bodyshop. It's like the game doesn't recognize it at all. I did just go through the package, and everything seems to be in its proper place.

Edit: Never mind. Gave up on it and went to go organize my downloads, and I happened to come across and old S4 default that I had had previously that apparently didn't get deleted with the rest of them. Deleted it and now my S4 brown is working fine. Must have been conflicting, though why it only conflicted with that one and not the other S4s I don't know (but it doesn't matter. It's fixed now and that's what's important).
Last edited by Jaz/Nim/17 : 19th Jun 2017 at 5:58 PM.
Old 20th Jun 2017, 3:03 AM #57
Phaenoh
Original Poster

Doing all the things, and *mostly* not failing.



Join Date: Apr 2007
Posts: 5,604
Thanks: 123992 in 204 Posts
55 Achievements

View My Journal


The reason it only conflicted with the brown is that I made the brown use the original skin default, the other colors are brand new instance numbers. It's also why the elders all use the brown skintone instead of whatever one their hair color used to be. I'm glad you found your conflict!
Old 22nd Jun 2017, 3:57 AM #58
Jaz/Nim/17
Test Subject

Join Date: Nov 2013
Posts: 36


...That makes sense! Thanks for your willingness to help, even if it just turned out to be me overlooking something simple. I'm really enjoying these now that they're working.
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.