Welcome to
Mod The Sims
Online: 1291
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 5 (Who?), Viewed: 10562 times.
Search this Thread
Old 6th Jul 2016, 3:07 PM DefaultANIM files can't be exported correctly. #1
Greenplumbbob
Original Poster

MakeNeedsStaticOn



Join Date: Dec 2013
Posts: 1,450
Thanks: 362 in 6 Posts
8 Achievements


Hi guys!

I wanted to export some ts2 animations, the bat animations. (like the sim changing into a bat) But I keep getting this error when I click 'export':



(The parent CRES was not found. This means, that SimPE is unable to build the Joint Hirarchy').

But when I import the txt in Milkshape, this is what it looks like (nothing bat alike



A.. head. I might either exporting the wrong animation 'file' or i'm accidentally exporting meshes, but I was actually wondering if there is a way in the sims 2 to export animations.
Old 11th Apr 2017, 5:03 PM #2
Rosebine
Mad Poster

Join Date: Aug 2007
Posts: 5,011
11 Achievements


I think this is the sad reality about TS2 anims..You need to start from scratch, because you cannot just export them. It's been what..17 years now? and no one came up with a third party program that does just that. Sad I tell you. You must create new ones and import them. Import OK, export..no.
Yes, this is an old thread, but I am still sad about it.
If anyone knows anything...

Je mange des girafes et je parle aussi franšais !...surtout :0)
Old 13th Apr 2017, 8:33 PM #3
ankoyume
Field Researcher

Join Date: Aug 2013
Posts: 372
Thanks: 216 in 5 Posts
13 Achievements

View My Journal


Quote:
Originally Posted by Rosebine
I think this is the sad reality about TS2 anims..You need to start from scratch, because you cannot just export them. It's been what..17 years now? and no one came up with a third party program that does just that. Sad I tell you. You must create new ones and import them. Import OK, export..no.
Yes, this is an old thread, but I am still sad about it.
If anyone knows anything...


There is something but you need Milkshape3D and as I've never succeeded in buying it, I could never try it ... One is called Animax and the other Animesh.

I believe in the "Thanks" button and its amazing powers !!!
Old 13th Apr 2017, 9:30 PM #4
Rosebine
Mad Poster

Join Date: Aug 2007
Posts: 5,011
11 Achievements


Seriously? I do have Ms3D...so we can export an anim...wait a sec. lol
Animesh is a plugin by Wes, and i do have it. nothing about animations files in the readme file.

Je mange des girafes et je parle aussi franšais !...surtout :0)
Old 14th Apr 2017, 2:34 PM #5
ankoyume
Field Researcher

Join Date: Aug 2013
Posts: 372
Thanks: 216 in 5 Posts
13 Achievements

View My Journal


Quote:
Originally Posted by Rosebine
Seriously? I do have Ms3D...so we can export an anim...wait a sec. lol
Animesh is a plugin by Wes, and i do have it. nothing about animations files in the readme file.


Sorry, I really though it was and I even was really desperate not to be abble to get Milkshape ! Guess I don't need Milkshape anymore ...
But maybe someday, as there are custom sliders now ... *Ne perdons pas espoir !*

I believe in the "Thanks" button and its amazing powers !!!
Old 18th May 2017, 4:39 AM #6
gdayars
Turquoise Dragon



Join Date: Jan 2005
Posts: 859
Thanks: 1053 in 13 Posts
13 Achievements


There is a program called Animax (at least I do think that is the one) that is supposed to work, but I have never been able to get it to on 8.1 (or I can't figure out how to one!) Evidently there have been those who could in the past, that did on other operating systems. If someone knows how with 8.1 please let me know! It is a pain to have to redo an animation completely just because the one they have is connected to a joint, or something and won't just let you use it.

And yes Animesh is a plugin for animations in milkshape I use it.
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.