Welcome to
Mod The Sims
Online: 1096
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 8 (Who?), Viewed: 553 times.
Search this Thread
Old 12th Jul 2018, 3:41 PM DefaultWCIF EA mesh and asset data? #1
GrijzePilion
Original Poster

Mad Poster

Join Date: Jun 2012
Posts: 4,573
Thanks: 623 in 6 Posts
7 Achievements


Okay so I'm 100% new to modding TS2, I just opened SimPE for the very first time and it already looks way too fancy to me. I need to export an object from the base game for conversion to TS3, but I don't know what to look for. What package holds the base game objects and what format are my assets going to be in?

Thanks

Look out for BRIDGEPORT'88 - it's the hottest new show on YT this season!
Already renewed for '89!

(Oh, and follow me on my Tumblr.)
Old 12th Jul 2018, 4:06 PM #2
HugeLunatic
Dancing Flamingo



Join Date: Mar 2006
Posts: 6,241
Thanks: 176536 in 270 Posts
67 Achievements


Much of the content you want is here: C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Double Deluxe\Base\TSData\Res\Sims3D
Or here if no origin: C:\Program Files (x86)\EA GAMES\The Sims 2\TSData\Res\Sims3D

What files are in what objects.package, find that info here: https://hugelunatic.com/?p=779

The mesh is in the GMDC, you can export it in multiple file types. The images you want are in the LIFO. Each game has three different ones, and they are split alphabetically. Example: a-f are in one package 1, g-s are in two, and t-z are in three. Roughly.

The easiest way to gather all resources is to clone using object workshop, and untick all the little boxes.
Old 12th Jul 2018, 7:08 PM #3
GrijzePilion
Original Poster

Mad Poster

Join Date: Jun 2012
Posts: 4,573
Thanks: 623 in 6 Posts
7 Achievements


Damn, that's messy. Is the Object Workshop supposed to be an all-black screen with no discernible text?

Look out for BRIDGEPORT'88 - it's the hottest new show on YT this season!
Already renewed for '89!

(Oh, and follow me on my Tumblr.)
Old 12th Jul 2018, 11:28 PM #4
joandsarah77
Needs Coffee



Join Date: Oct 2007
Posts: 25,048
Thanks: 5212 in 60 Posts
29 Achievements

View My Journal


Umm no...What version of SimPE do you have? You could try resetting the layout, I think under tools.
Screenshots
Click image for larger version

Name:  object workshop.png
Views: 0
Size:  197.0 KB  

"I dream of a better tomorrow, where chickens can cross the road and not be questioned about their motives." - Unknown
~Call me Jo~
Old 13th Jul 2018, 2:25 AM #5
GrijzePilion
Original Poster

Mad Poster

Join Date: Jun 2012
Posts: 4,573
Thanks: 623 in 6 Posts
7 Achievements


I have the same version you do. I'm not surprised that it's messing up, by the way, because it wouldn't be a Sims modding tool if my PC didn't find a way to break it.
Screenshots
Click image for larger version

Name:  simple.jpg
Views: 0
Size:  283.1 KB  

Look out for BRIDGEPORT'88 - it's the hottest new show on YT this season!
Already renewed for '89!

(Oh, and follow me on my Tumblr.)
Old 25th Jul 2018, 10:25 AM #6
GrijzePilion
Original Poster

Mad Poster

Join Date: Jun 2012
Posts: 4,573
Thanks: 623 in 6 Posts
7 Achievements


How do I go from here?

Look out for BRIDGEPORT'88 - it's the hottest new show on YT this season!
Already renewed for '89!

(Oh, and follow me on my Tumblr.)
Old 26th Jul 2018, 5:58 PM #7
d4RE
Field Researcher

Join Date: Feb 2017
Posts: 230
Thanks: 2505 in 38 Posts
12 Achievements


Quote:
Originally Posted by GrijzePilion
How do I go from here?


You're not really missing much in that black space except for the description Maxis wrote for the object. The Object Workshop can look a little awkward depending on how you have SimPE configured. If you go to the far right of your screen you will see two scroll bars. Scroll up in the outermost one, and you should see the actual Object Workshop options appear just above where your pic shows "TV and Computer". Choose "NEXT" from those options (after highlighting the object you want to clone, of course) and you will be taken to the next screen and see the options that HugeLunatic mentioned above that you can untick. Then click the Finish button and sit patiently for a minute or so while Object Workshop gathers all the resources into a single package. It will eventually give you a message that your object has been loaded and you'll see a bunch of stuff appear on the top half of your screen. Clicking on any of it will be confusing, though, because your bottom half of SimPE is still in Object Workshop. Go to the very bottom of the SimPE screen and click the "Plugin View" tab. Now you're in business, and can comfortably follow any of the fine tutorials or instructions here to extract the resources you want.

___________________________

We have been stuck too long with "New Mesh" as the apex of creation.
_ WesHowe
Old 27th Jul 2018, 1:28 AM #8
maxon
The Great AntiJen



Join Date: Nov 2004
Posts: 12,645
Thanks: 8179 in 44 Posts
27 Achievements


You can change the design of the layout in Preferences. I have to have one of the others and not the default because it goes all black on me too. I've forgotten which one I use and I can't tell you because I'm currently on the wrong side of the computer. If I boot up Win7 tomorrow, I'll check and tell you.

Edit: apparently I use Theme Glossy.

tflc is my tumblr with uploads not uploaded here: https://www.tumblr.com/blog/tflc

Polgannon: Who Murdered Blaise Penhaligan?
(3rd ed. neighbourhood now available with corrections). Poll: http://strawpoll.me/6689876

Thread for yakking about making TS2 stuff
Last edited by maxon : 27th Jul 2018 at 3:11 PM.
Old 27th Jul 2018, 4:34 PM #9
GrijzePilion
Original Poster

Mad Poster

Join Date: Jun 2012
Posts: 4,573
Thanks: 623 in 6 Posts
7 Achievements


Okay so I've tried to export the GMDC and the LIFO files but they're in 5gd and 6li file formats, respectively. How the hell do I turn them into normal files like GEOMs, OBJs or DDSes?

Look out for BRIDGEPORT'88 - it's the hottest new show on YT this season!
Already renewed for '89!

(Oh, and follow me on my Tumblr.)
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.