Welcome to
Mod The Sims
Online: 2174
News:
Have an account? Sign in:
pass:
If you don't have an account, why not sign up now? It's free!
Other sites: SimsWiki
Reply  Replies: 11 (Who?), Viewed: 1227 times.
Search this Thread
Old 20th Feb 2018, 11:59 PM Defaultpre-made Downtown [fixed] #1
mdsb759
Original Poster

Top Secret Researcher

Join Date: May 2010
Posts: 2,004
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life


game crashes when I tried to add the pre-made Downtown.
on the creation screen, the crashing occurs after the 3rd bar on top appears.
a message comes up; something like "application has crashed. it will now terminate."

happened with both pre-made main neighborhoods and with custom main neighborhoods.
tried in main game and in AnyGameStarter; crashed each time.
AGS combinations::
-Apartment Life + Seasons + Pets + Nightlife
-Apartment Life + Nightlife
-just Nightlife


last I tried, no crashing with a custom downtown; main game, custom neighborhood.
Last edited by mdsb759 : 14th Jun 2018 at 8:38 PM.
Old 21st Feb 2018, 12:41 AM #2
*_Drew~
Field Researcher

Join Date: Apr 2009
Posts: 277
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life


Maybe there's something wrong in your Downtown file?
First thing I'd try to repair the installation in Origin (if you have the Ultimate Collection), although you should be able to copy it from the disc if you have the ones for NL. Then I would replace it with one of the clean versions you can find online and see how it goes.
Old 24th Feb 2018, 8:38 PM #3
mdsb759
Original Poster

Top Secret Researcher

Join Date: May 2010
Posts: 2,004
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life


replaced the sub-neighborhood folder with disc equivalent. and downloaded the downtowns in the link.
game crashed with each.
Old 20th Apr 2018, 11:36 PM #4
mdsb759
Original Poster

Top Secret Researcher

Join Date: May 2010
Posts: 2,004
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life


things I tried in the past month::
-added Sims2 base game and current expansions to firewall exceptions.
-changed the "simpleterrain" lines in files named "Graphics Rules".
crashing occurred after both with the addition of the pre-made Downtown.
Old 21st Apr 2018, 10:58 AM #5
iCad
Undead Molten Llama

Join Date: Aug 2008
Posts: 4,881
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life
Thanks: 60484 in 101 Posts
27 Achievements

View My Journal


1) Can you attach a custom downtown? If so, then the problem is likely with the Maxis downtown template. Nevermind, I missed that you'd done this on your initial post.

But also, 2) Are you playing with any CC? Could be you have a default replacement for something that is used in the Maxis downtown but that is broken, so the game crashes when it tries to load the downtown. If you're playing with CC, try taking out your The Sims 2 folder, loading the game to regenerate that file, then try adding the Maxis downtown to one of the neighborhoods, see if it works. If it does, then you'll know that the issue is with the CC, not the template.

In the end, if the template is broken, then perhaps uninstalling/reinstalling Nightlife alone might help if you're working from discs. Or, if you're using the UC, repairing the game might help. If that doesn't work, you might need to uninstall/reinstall the whole game from scratch.

I'm mostly found on (and mostly upload to) Tumblr these days because, alas, there are only 24 hours in a day.
Muh Simblr! | An index of my downloads on Tumblr.
Last edited by iCad : 21st Apr 2018 at 11:14 AM.
Old 21st Apr 2018, 8:29 PM #6
mdsb759
Original Poster

Top Secret Researcher

Join Date: May 2010
Posts: 2,004
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life


the AnyGames I mentioned in opening post were without custom content.
do not have Ultimate Collection; am using disc version of the game.

not sure if this relates; but awhile ago tried creating a custom main neighborhood with "concrete" terrain type and the game crashed then. also "dirt".


edit:: would attempt uninstall then reinstall later.
Last edited by mdsb759 : 21st Apr 2018 at 9:59 PM.
Old 22nd Apr 2018, 2:19 PM #7
iCad
Undead Molten Llama

Join Date: Aug 2008
Posts: 4,881
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life
Thanks: 60484 in 101 Posts
27 Achievements

View My Journal


I'm pretty sure your issue with the concrete terrain, whatever it is, is your problem with the Maxis downtown, seeing as it's on the concrete terrain by default. Sounds like something is messed up with the basic terrains your game. I'm guessing you'll need to reinstall the whole thing.

Although it also might be an AGS thing. That thing is always screwing up something whenever I attempt to install it. I've washed my hands of it.

I'm mostly found on (and mostly upload to) Tumblr these days because, alas, there are only 24 hours in a day.
Muh Simblr! | An index of my downloads on Tumblr.
Old 22nd Apr 2018, 3:22 PM #8
maxon
The Great AntiJen



Join Date: Nov 2004
Posts: 12,135
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life
Thanks: 7856 in 43 Posts
24 Achievements


Not sure why it would be an AGS thing since it just uses the game files. I'm wondering where the textures for the terrains are in the game files. If you can identify the right file, you could copy over the relevant file from the disks.

Polgannon: Who Murdered Blaise Penhaligan?
(3rd ed. neighbourhood now available with corrections). Poll: http://strawpoll.me/6689876

Polls: length of neighbourhood play: http://www.strawpoll.me/10908815 & http://www.strawpoll.me/10908842

Thread for yakking about making TS2 stuff
Old 22nd Apr 2018, 3:40 PM #9
iCad
Undead Molten Llama

Join Date: Aug 2008
Posts: 4,881
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life
Thanks: 60484 in 101 Posts
27 Achievements

View My Journal


I just don't trust AGS as far as I can throw it, is all.

I doubt it's just the textures that are the problem, though, in that I doubt that if they were missing/broken that it would cause the game to crash. I'd think things would just look bizarre. I could certainly be wrong, though! If I am, then the terrain textures -- and a crapload of other textures -- are in EA GAMES/The Sims 2/TSData/Res/Sims3D/Textures.package.

I'm mostly found on (and mostly upload to) Tumblr these days because, alas, there are only 24 hours in a day.
Muh Simblr! | An index of my downloads on Tumblr.
Old 25th Apr 2018, 10:43 PM #10
mdsb759
Original Poster

Top Secret Researcher

Join Date: May 2010
Posts: 2,004
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life


replaced Nightlife's PACKAGE files with their disc equivalents. game still crashed when I tried to add the pre-made Downtown.
have not attempted to create a concrete/dirt neighborhood/sub-neighborhood.

used computer's Search function in the Program Files directory. main files that changed were ones I changed; sub-neighborhood files.
made PACKAGE files "Read-Only" shortly after pack installation; also shortly after the changes.

not sure, but I think game engine might be another part of the problem.


edit:: the crashing occurred before I changed the sub-neighborhoods.
no other PACKAGE files were edited.
Last edited by mdsb759 : 28th Apr 2018 at 12:06 AM.
Old 2nd May 2018, 12:05 AM Defaultbypassed #11
mdsb759
Original Poster

Top Secret Researcher

Join Date: May 2010
Posts: 2,004
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life


created a version of Downtown that did not crash.
used a SC4 file I made; and used the Hood Replacer program after creating a custom neighborhood.
Old 14th Jun 2018, 8:37 PM #12
mdsb759
Original Poster

Top Secret Researcher

Join Date: May 2010
Posts: 2,004
Games: Original, University, Nightlife, Open for Business, Pets, Seasons, Bon Voyage, Free Time, Apartment Life


fixed. problem was an INI file; NeighborhoodTerrain. each expansion's was same as base game's.
copied Nightlife's from disc; afterward copied that one to my post-Nightlife expansions (Pets, Seasons, Apartment Life).
Reply


Section jump:


Powered by MariaDB Some icons by http://dryicons.com.