PDA

View Full Version : TS 3 to TS 2 conversion


Charity
24th Oct 2017, 12:12 PM
I'm trying to convert a TS 3 object to TS 2. I've extracted the mesh and the textures and managed to open the mesh up in Milkshape and edit it, but I can't export it as a TS 2 mesh. It tells me Err: no quaternion values stored. I looked that up and it seems to be a problem with bone assignments. I checked a similar TS 2 mesh and the difference seems to be that the TS 3 mesh has a skeleton and the TS 2 one does not. Is there any way to remove the skeleton from the TS 3 mesh or is there another way to fix it?

simmer22
24th Oct 2017, 5:15 PM
If it's for a static non-animated object, export as OBJ. You'll be able to import the mesh via the "import" button in the GMDC resource in SimPE.

If it's an animated object, you should extract as OBJ, find a similar animated object in TS2 to clone and then extract the GMDC from (like clothing), open the GMDC in Milkshape, import the OBJ, edit the placement, and reassign the vertices.

If it's clothes, you need a clothing conversion tutorial.

If it's a simple accessory or hair, you can export as OBJ and reassign to a TS2 skeleton.

Nysha
24th Oct 2017, 5:54 PM
You can also just go into the joints tab, tick Show Skeleton, select all the bones and delete them.

Charity
25th Oct 2017, 4:11 AM
Couldn't figure out how to export as OBJ, but managed to delete the skeleton. Thanks!

simmer22
25th Oct 2017, 4:27 PM
There's an option in the "file --> export" panel, called "Wavefront OBJ"