PDA

View Full Version : How to make recolourable an object ?


TheJim07
13th Dec 2008, 10:28 AM
Hi again.

All is in the title ^^ : how can I make recolourable an object ?

leefish
13th Dec 2008, 12:23 PM
Hi
try this tutorial - it is a bit old

http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=102356

TheJim07
13th Dec 2008, 7:46 PM
This is not what I want to do. I created an object and I would like to make it recolourable.

simsample
13th Dec 2008, 8:31 PM
Try this one:
http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=103379

TheJim07
14th Dec 2008, 12:24 AM
This is not exactly what I need. I succeed in doing my object recolourable with Workshop but it makes crash the game.

leefish
14th Dec 2008, 12:34 AM
Are you trying to add the recolour to the object instead of a separate recolour file? If game is crashing and you have added to the GMND block check that you have correctly enabled and numbered your additions to the block.

TheJim07
14th Dec 2008, 10:44 AM
In fact I added a MMAT file, I change the content to fix the integrity, I modify some things in the GMND like said in the tutorial too. But I guess that it's missing something. The tutorial doesn't say how to create a MMAT functionable.

-Maylin-
14th Dec 2008, 11:04 AM
In MMAT/defaultMaterial : if the value is 'false' try to turn it to 'true'

TheJim07
14th Dec 2008, 2:04 PM
The value is already turned true. This is what i made :

http://thejim07.free.fr/image01.png

http://thejim07.free.fr/image02.png

-Maylin-
14th Dec 2008, 6:08 PM
Can you tell me what was the object you have cloned?

TheJim07
14th Dec 2008, 7:01 PM
The China Vase

-Maylin-
15th Dec 2008, 6:41 AM
I tried to clone it and everything was okay for me .
Can you post your package so I will take a look on it as soon as possible?

TheJim07
15th Dec 2008, 9:20 AM
No prob, thanks again for your help :)

-Maylin-
15th Dec 2008, 6:24 PM
Hi TheJim,
Whew, I fixed your package! I warmly suggest not to change the Maxis name in GMDC when importing a new mesh, it would cause problems.
I have changed all the different parts of the package with the name given by Maxis and now it works.
I join the fixed packages.

TheJim07
15th Dec 2008, 11:17 PM
Thanks ! So, if I understood, the prob was that I renamed the part "sculpturechinavase_design" by "pot".

So, I guess that to make an object recolourable is impossible if this object is not a clone of an object recolourable.

-Maylin-
16th Dec 2008, 5:53 AM
Not impossible but very difficult!
Just one thing : when you create a new object, don't change anything in MMAT (automatically updated in SimPE), this make crash your game! You just need to change the values for a cloned MMAT when you add a new subset in GMDC.

TheJim07
16th Dec 2008, 9:03 AM
OK. Even if it's very difficult, do you know if a tutorial about that exist ?

-Maylin-
16th Dec 2008, 9:55 AM
Sorry, but I'm not sure you can find one!
You can do some tests by yourself.

TheJim07
16th Dec 2008, 12:06 PM
OK. Anyway, thank you for your help again :)